Arkistot: Episode

Laadun jatkuva parantaminen

Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Leanpodin aikaisemmista jaksoista löydät jakson nimeltä ’Jatkuva parantaminen’. Tässä generaation 2 jaksossa pureudumme samaan aiheeseen hieman toiselta suunnalta. Aihe on vähintäänkin tärkeä, ja menestyvän liiketoiminnan kannalta lähes elinehto.

Read More

Laadun ohjaus

Laadun ohjaus on jatkumoa laadun suunnittelulle, mutta onko se pysyvä olotila? Mitä työkaluja tulisi käyttää, ja mistä minä tiedän ettei arki ja entropia syö hitaasti pala palalta tehostettua toimintaamme hengiltä? Monenlaista on taas mielenpäällä… klikkaa itsesi kuulolle.

Read More

Laadun suunnittelu

Mitä laadun suunnittelussa pitää ottaa huomioon, ja miten siitä saisi maksimaalisen hyödyn irti? Milloin suunnittelu kuuluu päättää, ja siirtyä toteutusvaiheeseen vaiko koskaan? Mihin kaikkeen oikeastaan kuuluisi sitoutua, kun suunnitelma on valmis? Monta kysymystä joihin on olemassa monta vastausta jaksossa.

Read More

Mitä pitää tietää laadusta?

Nimensä mukaisesti, tässä jaksossa puhutaan siitä, mitä pitää tietää laadusta, jos aikoo tehdä sillä rahaa? Oletko kiinnostunut tietämään tai vain utelias sen suhteen minkälainen on laadukas johtamisjärjestelmä? Pitääkö pienen yrityksen olla tietoinen laadunhallintajärjestelmistä? Oletko kenties juuri sinä nimettynä laatupäälliköksi tai ammattilaiseksi, tietämättä mitä laatu on?

Read More

Miten laadulla tehdään rahaa?

Tässä Leanpodin toisen generaation ensimmäisessä jaksossa keskustellaan vakavasti ottaen siitä, voiko laadulla tai laatutekniikoilla ylipäätänsä tehdä rahaa? Käymme läpi hieman väärinymmärryksiä tylsähköstä sanasta laatu, ja paljastamme sen jännittävämmän puolen eli laatu tieteenalana.

Read More

Mitä vaatii olla Lean?

Tähän koontijaksoon on kerätty aikaisemmissa Leanpodin jaksoissa käytyjä ydinkeskusteluja, ja tätä kautta kerrataan koko Leanpodin kertoma viesti. Lopuksi pyöritään tämän kysymyksen ympärillä mitä se sitten vaatisi olla lean? Kertaa siis kaikkien aikaisempien jaksojen highlight kohdat, tai jos Leanpodi on sinulle uusi tuttavuus, voit myös aloittaa kuuntelun tästä.

Read More

Juurisyyt

Mistä voi tietää, mitä ei tiedä? Juurisyy on meille länsimaissa vaikeampi käsite kuin ennalta arvaisi. Tästä kertoo ehkä jopa se, että Japanissa sanaa juurisyy on käytetty 1800 luvun lopulta, kun meillä Suomessa se on otettu virallisena sanana käyttöön vasta 2010 -luvulla. Mistä me siis oikein puhumme, kun puhumme juurisyystä ja juurisyyanalyysistä? Jaksossa pureudutaan juurisyy käsitteeseen…

Read More

Kata

Mikä tai mitä on Kata? Onko se keino vai työkalu? Päämäärä tai filosofia? Miten se liittyy Leaniin? Jaksossa Antti osaa kertoa näkymättömästä ja näkyvästä Katasta. Keskustelussa käydään askel askeleelta läpi päämäärämalli, ja pohditaan miten sen avulla parannetaan liiketoimintaa. Lisäksi puhutaan jatkuvasta parantamisesta, muutoksesta ja ongelman ratkaisusta, ja vilahtaapa keskusteluissa myös jo tuttu Hoshin Kanri, eli…

Read More

Hoshin Kanri

Mistä on kyse Hoshin Kanrissa ja entä mikä on sen idea? Jaksossa keskitytään kuvastamaan tämän laajan aiheen ytimen ymmärtämistä, sekä kertomaan muutamin esimerkein miten Hoshin Kanria voisi alkaa soveltamaan organisaatiossa. Lisäksi ääneen pohditaan mitä hyötyä tästä voisi saada irti, ja miten estää väärinymmärrysten syntymistä.

Read More

Lean palvelutuotannossa

Voidaanko leania soveltaa palvelutuotannossa, vai onko se vain tehdasympäristöön soveltuva viitekehys? Mitä palvelualan yrityksen olisi hyvä huomata prosesseja suunnitellessaan, ja varautuessaan poikkeamiin? Mitkä ovat leanin keskeiset asiat, joita voidaan ensisijaisesti hyödyntää palvelutuotannossa? Jaksossa huomioidaan eri kokoisia palvelualan yrityksiä aina yhden henkilön yrityksistä suuriin valtakunnallisiin yrityksiin, sekä pohditaan miten arvo tulisi ensin itse ymmärtää, jonka jälkeen…

Read More