Leanpodi Jakso 7 – Lean talon pohja

Toiminnan kehittäminen edellyttää perusasioiden olevan kunnossa. Lean talon pohjassa on kuvattuna vankat toiminnan perusasiat, joiden päällä kokonainen lean talo kykenee pysymään pystyssä. Vankan pohjan rakentamiseksi, tarvitset ajattelutyökaluihisi mukaan hieman filosofiaa, visuaalista johtamista, perus stabiilisuutta ja standardointia, sekä tietysti reilu ripaus tuotannon tasoittamista Heijunkaa. Nämä tarkemmin kerrottuna jaksossa.

2 comments on “Leanpodi Jakso 7 – Lean talon pohja

 1. Anette Gustafsson sanoo:

  Kiitos mahtavasta jaksosta!
  Jakson lopussa pohditte, kuka on ensimmäsien kerran luonut lean talon? Jeffrey Likerin kirjassa Toyotan tapaan (s. 32) on kerrottuna, että: ”Taiichi Ohnon opetuslapsi Fujio Cho kehitti yksinkertaisen kuvauksen – talon.”

  Olisiko tuo siis ensimmäinen kuvaus lean talosta?

  1. Tuomo Majava sanoo:

   Kiitos kehuistasi ja palautteesta! Huomasimme että jaksossa emme nostaneet Fujio Cho nimeä esiin ollenkaan. Olet oikeassa, että Fujio esitti ajatuksia ’talosta’, mutta onko tämä se ensimmäinen kuvaus niin siitä emme voi olla varmoja 🙂 Havaintosi perusteella olet mielestämme kuitenkin Leanpodin pipon ansainnut, joten mikäli sinulta ensi syksylle pipo puuttuu ja sellaiselle olisi tarvetta, niin laita yhteystietosi sähköpostilla palautteet@leanpodi.fi niin laitamme toimituksen tulemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *